Phone

+359-456-7890

Email

dronefeats@gmail.com

Opening Hours

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Том Хопкинс е легенда в сферата на продажбите. Първоначално кариерата му в областта на продажбите не е била успешна, но впоследствие се посвещава напълно на професионалното обучение и се превръща в изключително посветен и амбициран студент, което му носи невероятен успех и го превръща в истински лидер в тази област.

Първоначално започва да се занимава с недвижими имоти. Неговите първи шест месеца са истински провал – успява да продаде само една къща. Останал със спестявания само от 150 долара той е напълно отчаян. Един ден в офиса му влиза мъж, който му предлага да посети семинар по продажби с Дъглас Едуардс и Том решава да инвестира своите последни спестявания в тази програма. Това го мотивира и вдъхновява изключително много и той започва да чете книги, да инвестира в аудио програми за самоусъвършенстване и да посещава и други семинари. Прилага всичко, което е научил и по времето когато навършва 27 години, той вече е милионер и жъне редица успехи в работата си. През последната му година като агент по недвижими имоти, той успява да продаде 365 имота. Признат е за треньор  № 1 по продажби и е тренирал и обучавал служителите и ръководителите на над 200 компании. Създал е видео и аудио програми, които помагат на много хора по света да преуспяват и постигат целите си. Обучил е над три милиона човека на пет континента. Успял е да продаде над 1,4 милиона копия от своите аудио и видео програми.

За твърде много хора в бизнеса търсенето на клиенти е като риболов само с прът и корда. Те са наясно, че ако „хвърлят” нещо на пазара, ще привлекат вниманието към себе си. Това, което не знаят обаче е, че първо трябва да са на правилното място и второ, че трябва да използват стръв, която да “примами” целевата група.

Намерете правилното място за „ловуване”. Отговорете си на въпроса: Кой е вашият идеален клиент? Трябва да можете да изброите поне 5 критерия, чрез които да го оцените, даже и насън.

Ние ви предлагаме няколко примерни:

1.         Да е на възраст между 25 и 35 години.

2.         Да е семеен.

3.         Да живее на не повече от 5 км от най-близкото ви представителство.

4.         Децата му да са в училищна възраст.

5.         Да пътува поне по 50 км на седмица.

Ако не можете да изброите поне пет такива фактора, не се надявайте на светло бъдеще. За да получите по-бърз отговор помислете кои са „Топ 3” на вашите клиенти. Какво имат те в предвид? Отговорите на тези въпроси ще ви дадат начален старт.

След това започнете да си представяте вашите клиенти. Дали са пенсионери, бизнесмени или тинейджъри. Мислете за тях като категории от потребители. Ако предлагате услуги, които да се харесват на младите, замислете се кой ще инвестира в тях? Мама, татко и баба. В такъв случай ще ви се наложи да използвате повече от една маркетингова стратегия, за да осъществявате такъв тип сделки.

Следващото, което трябва да знаете е как да стигнете до тези хора.

Ако продавате на „футболни мамчета”, къде другаде ще ги намерите освен около площадката за игра? Вашият списък може да изглежда така: магазини, бензиностанции, крайпътни заведения, автомивки, магазини за спортни стоки. Може да рекламирате в тези обекти или в близост до тях. За предпочитане е да се намират близо до игрища за футбол. Най-добре ще е да станете спонсор на такъв отбор. Родителите се чувстват длъжни да ползват услугите на тези, които помагат на децата им.

Ако обаче продавате на хора, които имат много високи доходи как да стигнете до тях? Нощни клубове, яхтени пристанища, скъпи ресторанти – дилемата къде да рекламирате е наистина голяма, но отговорът е точно пред вас. Там, където хората ще ви забележат. Шансът да ви разрешат да рекламирате в скъп ресторант е много малък, но това не бива да ви отказва. Рекламирайте в публикации, които ще се намерят там. Много е важно да не изоставате от конкуренцията. Следете внимателно къде се позиционират вашите конкуренти и се опитвайте да не изоставате от тях.

Друг начин да привлечете клиенти е рекламата с отстъпка. Предложете следното: отстъпка за ваши настоящи клиенти, които доведат нови клиенти. Ключът към такива бонусни предложения е да предлагате нещо достатъчно добро, така че клиентите да се чувстват удовлетворени докато някой друг не ви измести и не им предложи повече.

Веднъж след като осмислите тази информация, ще намерите най-добрите места за риболов и стръв, която да използвате.

Том Хопкинс, известен в световните бизнес среди като „треньорът на шампиони по продажби”. През последните 30 години осигурява обучение на млади специалисти чрез компанията си, Tom Hopkins International.

Recommended Articles